top of page

Van Oord part of the massive Nickerie Port project

July 13, 2023, by Zlatan Hrvacevic


Havenbeheer Suriname en Phoenix Development Company hebben onlangs MOU's ondertekend met Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V., Combi Lift Projekt GMBH & CO., Van Aalst Group BV en Safeway BV. voor de ontwikkeling van de haven van Nickerie.

Photo courtesy of Havenbeheer Suriname


Deze partnerschappen hebben tot doel samen te werken aan de ontwikkeling van de haven, integratie van groene energie, duurzame transportsystemen, afvalbeheer en een reeks groene strategieën en op de natuur gebaseerde oplossingen die bijdragen aan de duurzame groei van de haven van Nickerie en Suriname.


Met technisch advies van het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen N.V. Havenbeheer Suriname en de Phoenix Development Company een van de groenste havens ter wereld.

In 2022 is Havenbedrijf Rotterdam begonnen met de ontwikkeling van het Masterplan en in het tweede kwartaal van 2023 zijn de eerste fasen van dit enorme ontwikkelingsproject afgerond.


Van Oord gaat de komende twee jaar de zeebodem baggeren om voldoende diepgang te bieden voor de toekomstige scheepvaart in de haven. Hierdoor kunnen in 2025 de eerste LNG-schepen uit Suriname vertrekken.

1 view0 comments
bottom of page